GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Anvelope de iarna

Posted by George On August - 27 - 2012

Ne apropiem cu pasi marunti catre un nou sezon rece. Fata de cum a fost iarna trecuta speram sa fie o iarna mai blanda si cu mai putine precipitatii. Dar indiferent cum va fi iarna, noi, conducatorii auto trebuie sa ne pregatim masina din toate punctele de vedere. Trebuie sa verificam starea anvelopelor din iarna trecuta, sa vedem daca mai pot fi folosite si in noul sezon rece. De asemeni trebuie sa verificam si starea lichidelor si a bateriei ca sa nu avem surprize si sa putem conduce in siguranta.

Obligativitatea si totodata bunul simt al fiecarui conducator auto este de a respecte legea prin care trebuie sa montan anvelopele de iarna inainte de a incepe sezonul rece. Aceste anvelope special concepute pentru sezonul rece au o textura a cauciucului necesara perioadei reci, ele nu devin rigide, au o aderenta mult mai buna decat cele de vara si masina se comporta foarte bine pe zapada.

In cautarea mea disperata de a fi in regula cu masina si de a fi in siguranta am descoperit un site special conceput in vanzarea anvelopelor atat de iarna cat si de iarna. Aici, pe anvelotop.ro gasiti toate modelele de anvelope, diferite branduri, diferite dimensiuni, singura noastra grija e sa stim dimensiunile anvelopelor. Dimensiunea o gasim pe talonul masinii sau chiar direct pe cauciucul montat pe masina. Trebuie sa avem grija in cazul in care p[lecam la un drum mai lung sa avem si roata de rezerva echipata cu cauciuc de iarna.

Anul trecut, cand am montat anvelopele de iarna  am asteptat cam mult la un service de roti, asa ca am optat sa-mi cumpar un set de jenti si am montat cauciucurile de iarna pe ele. Acum trebuie doar sa montez si sa demontez  si nu mai stau la cozi si nici nu o sa mai platesc serviciul respective.

Leave a Reply