GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Anvelope

Posted by George On August - 24 - 2012

Drumurile proaste de la noi din tara solicita foarte mult masina si in special anvelope. De aceea e foarte important sa verificam de fiecare data cand plecam la un drum lung, starea lor. Uzura unei anvelope reprezinta gradul de aderenta si totodata distant de franare a masinii. Trebuie sa tratam cu o deosebita atentie starea anvelopelor,  atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna.

Diferenta dintre anvelope de vara si cele de iarna sunt de compozitia cauciucului si de aderenta. Anvelopele de iarna au o textura a cauciucului special conceputa pentru anotimpul rece , aderenta e mai buna si trage bine pe zapada, iar spatial de franare este mic. Se recomanda schimbarea anvelopelor la fiecare schimbare de sezon, de fapt e obligatoriu prin lege schimbarea anvelopelor in functie de sezon. Eu, personal le schimbam si inainte de obligativitate pentru ca masina se comporta altfel si nu am ramas in mijlocul drumului.

Intr-un an ,prin luna Aprilie, nu am schimbat la timp anvelopele de iarna cu cele de vara, m-a prins ploaia pe drum si am fost nevoit sa franez brusc. Surpriza neplacuta, nu am putut sa controlez masina acvaplanarea a fost mai accentuata, proptindu-ma intr-o alta masina din fata mea. De atunci am tot timpul grija cum merg si sa schimb anvelopele la timp.

Cum putem sa ne alegem modelul de anvelopa pentru masina noastra? Nimic mai simplu. Ne uitam in talonul sau cartea masinii , sau chiar direct pe anvelopa si vedem dimensiunile ei. Mergem la un dealer autorizat pentru a achizitiona anvelopele si ne pot recomanda ce avem nevoie. Acum gasim o multitudine de brand-uri de anvelope. O metoda mai usoara si mai practica este comanda pe net. Incercati acest site de anvelope si veti fi surprinsi de profesionalismul celor care fac parte din echipa. Promptitudine si multa energie in rezolvarea si trimterea tuturor comenzilor.

Nu ezitati si drum bun !!!

Leave a Reply