GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Barbieritul, un ritual sau o corvoada?

Posted by George On November - 16 - 2012

Sau pot sa mai intreb, barbieritul clasic sau de lux? Cum putem sa catalogam barbieritul? Cred ca este in functie de persoana, de starea lui de dimineata si de multi alti factori.

Eu, cam de doua trei ori pe saptamana ma barbieresc, in unele zile este bine in altele ma irit. Asa ca am inceput sa caut remedii prin care sa facem barbieritul un ritula si sa nu mai fie o corvoada; apa, spuma si lama, sa fie ceva mai deosebit si mai putin dureros.

Barbieritul dupa dus este cel mai bun, porii se dilata si daca aplicam si un ulei special, lama va aluneca mult mai usor pe suprafata de ras. La sfarsit aplicam un balsam pentru hidratare. Daca avem la dispozitie o cada, in timp ce zabovim la inmuiat putem sa ne punem un prosopel inmuiat in apa fierbinte, pe fata. La fel ajuta foarte mult la un barbierit confortabil si relaxant.

Dar cum procedam dimineata cand ne trezim tarziu si avem timp foarte putin pentru a ne face ritualul de barbierit? Simplu. Ne spalam pe fata cu apa calda, aplicam uleiul  pre-shave, ne barbierim si dupa aplicam un balsam reconfortant. Se pot intampla accidente, dar astea se pot trata repede cu “piatra naturala de alaun” care are un efect astringent.

Voi cum procedati? Aveti vreun ritual ?

 

2 Responses to “Barbieritul, un ritual sau o corvoada?”

  1. Eu mă gândesc cu groază când vine vorba de barbierit.

  2. Jocuri Zuma says:

    Am încercat și eu să mă barbieresc după ce fac baie și este mult mai bine.

Leave a Reply