GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Bucuresti – Halkidiki, traseul optim

Posted by George On July - 25 - 2012

Anul acesta am petrecut concediul la greci, pe bratul Kassandra, regiunea Halkidiki, destinatia finali a fost statiunea Hanioti.

Plecarea a fost din Bucuresti si am plecat pe la ora 23:00, cu aproximatie, 5 persoane in masina, 4 adulti si un copil de 3 ani. Conform hartilor de pe net traseul ar fi trebuit sa fie cam de 12 ore dar cred ca fara opriri. La destinatie am ajuns a doua zi in jurul orei 13:00. Deci cu opriri si mers regulamentar am facut vreo 14 ore.

Ca orientare , traseul e Bucuresti – Giurgiu-Russe-Pleven(Plevna)-Sofia-Dupnista-Blagoevgrad-Sandanski-Kulata(vama intre Bulgaria si Grecia)-Salonic-Nea Moudania-Hanioti. Traseul insumeaza vreo 800 de km, vreo 500 prin Bulgaria, 100 in Romania si 200 in Grecia.

Am fost surprins ca drumul a fost foarte bun, mai ales la Bulgari. Aveti grija ca aceste drumuri bune va imbie la viteza si riscati sa va luati amenda.

Deci, cum va spuneam, am plecat din Bucuresti pe la 23:00, la granita am ajuns pe 00:15, am platit taxa de podul vreo 30 de roni, la bulgari am platit vinieta pentru o saptamana -6 euro(12 leva) pe care o gasiti imediat dupa ce ati trecut podul la un chiosc. In caz ca nu gasiti puteti sa mergeti pana la prima benzinarie, de preferat Shell sau OMV, preturile fiind la fel ca la granita. Neaparat sa o lipiti in parbriz, politistii se uita dupa vinieta si aveti sansa sa va opreasca.

Fiinda am mers noaptea nu am putut sa admir decat calitatea drumului, a fost liber in schimb, foarte putine tiruri si masini.

Am avut un mare ajutor din partea GPS-ului, fiind noapte vedeam din timp cum e drumul, curba spre dreapta sau spre stanga, limitari de viteza, etc, dar si in unele cazuri m-a dezorientat, harta nefiind actualizata nu m-a bagat pe traseul ideal.

In jurul orei 05:00 eram aproape de Sofia, si am decis sa mergem prin oras, fiind sambata dimineata nu a fost aglomerat, vedem si orasul, am combinat utilul cu placutul. Bine am facut, am vorbit cu cineva care a ajuns in acelasi timp cu noi in Hanioti,ne-a spus ca centura e plina de gropi, politisti multi.

Din Bucuresti am plecat cu rezervorul plin, urmatoarea alimentare am facut-o in Bulgaria, in localitatea Sandanski, la un OMV, und se poate plati cu cardul fara probleme, costul benzinei e de 2.60 leva, la fel si la intoarcere, am facut alimentarea din Bulgaria. In Grecia costul benzinei era de 1.7 euro.

Concluzii de final de post:

-traseu: Bucuresti – Hanioti-800km

-timp parcurs : 14 h

-costuri: taxa de pod Romania – 30ron

taxa de pod Bulgaria 2 euro- la intoarcere in romania

vinieta Bulgaria -6euro/saptamana (a trebuit sa luam si la intoarcere)deci cost 12 euro

-consum 6-7% aproximativ

-carburant – aproximativ 200 euro

-pentru politisti sa aveti ceva schimbat de 5-10 euro, eu am avut nroc sa nu ma opreasca.

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie.

Drum bun si numai bine!!!

 

 

 

 

Leave a Reply