GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Casa din vis

Posted by George On November - 12 - 2012

De mult mi s-a intiparit in minte sa-mi fac o casa, nu foarte mare, dar spatioasa, cu scara interioara si cu multe ferestre. Intr-un loc linistit, cat mai aproape de natura,  unde sa ma pot retrage la sfarsit de saptamana impreuna cu sotia si cu prietenii, sa facem un gratar si sa ne distram la maxim, sa uitam de viata cotidiana si de stresul de la munca.

Asa ca am purces in cautarea visului.

Am apelat la un prieten, arhitect, i-am spus despre vis si cam cum sa arate casa visurilor noastre, sa fie din lemn, cu etaj, cu parcare in lateralul casei dar din care sa pot intra direct in casa, veranda. A facut cateva schite si a inceput sa iasa ceva deosebit, chiar mai frumos decat visam.  Asta sa zicem ca a fost partea cea mai usoara. Locul il aveam, planul casei il aveam, trebuia sa gasesc meseriasii in arta tamplariei sa-mi construiasca visul.

Gasit meseriasi, aratat plan, discutat despre termene de plata, timp de construire si multe alte detalii. Durata de constructie intre 4-7 luni, asta cu tot cu finisaje, fundatie si fosa septica

Cei care construiesc case ne-au lasat pe noi sa alegem usile, geamurile si scara interioara. Mare bataie de cap si multa cautare pentru ceva deosebit. Ne doream sa fie ceva solid, rezistent, bine lucrat, cu un finisaj fin si cat mai natural. Intr-un final am gasit exact ce ne doream si culmea toate intr-un singur loc, Holzertehnic, preturi acceptabile, termen de livrare bun. Ne-am decis si am dat comanda de tot de reprezinta usi interioare, exterioare si scara interioara.

Totul e pregatit, lemnul e pus la tratat, ca asa am vorbit cu tamplarii, peste cateva luni va incepe constructia fundatiei, binenteles daca vremea va fi buna si la anu’ pe vremea asta va voi scrie din casa din vis.

Leave a Reply