GeDi Blog

Un blog interesant si neastamparat !!!

Clatite delicioase

Posted by George On March - 9 - 2014

Nu mai facusem de mult clatite si dintr-o data mi-a venit asa o pofta de nu poti sa-ti imaginezi. :), nu am stat mult pe ganduri si m-am apucat de treaba.

Compozitia e cea clasica cu lapte-300ml , faina -100g si doua oua, la care am mai adaugat o lingura de ulei si daca vrei sa fie parfumate se poate adauga niste coaja de lamaie, esenta de vanilie sau zahar vanilat, dar eu am mers pe varianta clasica, fara esente. Asa ca intr-o oala am pus faina, am facut o adancitura la mijloc unde am pus oualele, iar cu un tel am inceput sa amestec incet, laptele se pune treptat ca sa nu se faca cocoloase si se amesteca in continuu. Dupa ce am adaugat tot laptele, am lasat compozitia timp de 30 de minute sa se linisteasca. Am pregatit tigaia de clatite si m-am apucat de treaba. Nu uitati sa puneti ulei in tigaie si sa-l scurgeti intr-o cescuta. Chiar daca tigaia este anti-aderenta tot trebuie sa o ungeti cu ulei. Clatitele vor iesi super. Daca doriti sa faceti mai multe clatite folositi cantitate dubla de ingrediente. Din cantitatea de mai sus ies vreo 15-20 de clatite.

Ca umplutura am folosit gem de prune, tablete de ciocolata (necesita sa le puneti imediat ce scoateti clatita din tigaie ca sa se topeasca)

Pofta Mare !!!

 

 

Leave a Reply